X

Istoria faimoaselor chifle englezești și modul de preparare

Brioșele datează din secolul al xv-lea. Inițial, doar servitorii familiilor aristocrate mâncau aluat dospit copt pe piatra încinsă, dar mai târziu și stăpânii casei îl consumau cu plăcere.

Cu adevărat populare au devenit în anii 1880, datorită lui Samuel Bath Thomas care, în mica sa brutărie deschisă la New York, a început să vândă aceste chifle plate coapte pe plită de fontă.

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune chifle pentru burger făcute acasă

Istoria faimoaselor chifle englezești și modul de preparare

Ingrediente:

Istoria faimoaselor chifle englezești și modul de preparare

Mod de preparare:

Se presară zahărul în lapte și se sfărâmă drojdia, apoi se omogenizează.

Se cerne făina într-un bol se amestecă cu sarea și cu praful de copt.

Se face o adâncitură în mijloc.

Se toarnă laptele cu drojdie și untul topit și se adaugă oul.

Se începe frământarea cu malaxorul sau cu mâinile și se frământă un aluat mai moale, elastic, iar dacă este necesar se mai adaugă 1-2 linguri de lapte.

Când nu se mai lipește de mâini sau de marginea bolului, aluatul se transferă într-un alt bol, se acoperă și se lasă la dospit la temperature camerei aproximativ 40 de minute, până își dublează volumul.

Planșeta se presară cu un strat subțire de făină și se răstoarnă cu grijă aluatul dospit pe ea.

Se bate ușor pentru a scoate aerul din aluat și se porționează în 12 bucăți egale.

Se rotunjesc pe rând. Se pune hârtie de copt într-o tavă, se presară cu făină de porumb sau griș de grâu și se așază chiflele la o distanță mai mare una de cealaltă.

Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la dospit aproximativ 30 de minute. Între timp se încălzește o tigaie de fontă sau altă tigaie cu fundul gros.

Se presară suprafața brioșelor dospite cu făină de porumb și se așază cu grijă în tigaia încinsă.

Se coc 6 minute pe o parte, apoi se întorc și se mai coc 6 minute pe cealaltă parte, apăsându-le ușor cu o paleta.

CITEȘTE ȘI: Surprinde-ţi invitaţii cu o reţetă simplă: Chifle calde cu rozmarin

Dacă se coc prea repede se mai reduce focul. La servire părțile laterale ale brioșelor se înțeapă cu o furculiță. Deschizându-le în acest mod, structura lor ușoară nu se va deteriora.

Brioșele rămase se păstrează bine congelate sau se pot reîmprospăta prin prăjire.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro